aA
Pirmadienį Vilniaus miesto savivaldybės darbą paralyžiavo techninės problemos – dėl savaitgalį perkaitusių serverinių visoje įstaigoje nebuvo interneto. „Mes užlūžę, nieko negalime daryti“, - DELFI sakė įvairiuose skyriuose sėdintys tarnautojai.
Paralyžiuota Vilniaus savivaldybė
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Savivaldybės serverines iš rikiuotės išvedė sutrikusi jų kondicionavimo sistema, tad dalis be interneto ryšio likusių darbuotojų priverstinai tęsė savaitgalį.

Skambinantys savivaldybės telefonu taip pat negalėjo sužinoti, kas atsitiko – autoatsakiklis pranešdavo, kad nėra laisvų operatorių.

Kaip DELFI informavo savivaldybės rinkodaros ir viešųjų ryšių skyriaus vyr. specialistas Antonas Nikitinas, dėl gedimo savivaldybės darbas ne nutrūko, o tik sulėtėjo: dokumentai registruojami, interesantai priimami, žmonės konsultuojami telefonais.

Ryte viltasi, kad savivaldybės interneto ryšį bus galima atnaujinti iki pietų, tačiau iki 14 val. nepavyko to padaryti. A. Nikitino teigimu, per karščius iš rikiuotės išvesta serverių aušinimo įranga - garantinė, todėl jos taisymas savivaldybei kainuos tik laiko.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.