aA
Biržų rajono apylinkės teismas, gavęs prokuroro pareiškimą dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu ir ikiteisminio tyrimo metu surinktą medžiagą, surašė teismo baudžiamąjį įsakymą, kuriuo 42 metų Biržų rajono gyventojui paskyrė baudą už tai, kad jis padarė baudžiamąjį nusižengimą ir nugirdė 10 metų vaiką.
Nuteistas vaiką nugirdęs vyras
© Corbis

Teismas kaltinamąjį nubaudė 910 litų bauda, kurią nuteistasis įpareigotas sumokėti per du mėnesius nuo teismo baudžiamojo įsakymo įsiteisėjimo.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad 2010 m. gegužės mėnesį, būdamas pats apsvaigęs nuo alkoholio, Biržų rajono gyventojas tyčia nugirdė vaiką, duodamas ir liepdamas jam gerti alkoholį. Vaikas išgėrė stiklinę kriaušių skonio 8% alkoholio tūrio ir dvi stiklines arbūzų skonio 4,5% alkoholio tūrio sidro ir dėl apsinuodijimo alkoholiu buvo paguldytas į ligoninę.

Be kaltinamojo prisipažinimo dėl padarytos nusikalstamos veikos, jo kaltę pagrindė nukentėjusiojo, liudytojų parodymai, kita rašytinė bylos medžiaga, pagal kurią nustatyta, kad vaikas Biržų ligoninės reanimacijos skyriuje gydėsi, kadangi buvo apsinuodijęs alkoholiu (vidutinis sunkumo laipsnis).

Teismas nustatė, kad kaltinamojo atsakomybę lengvinanti aplinkybė yra ta, kad jis prisipažino padaręs baudžiamojo įstatymo numatytą veiką ir dėl jos nuoširdžiai gailisi. Jo atsakomybę sunkina tai, kad nusikalstamą veiką padarė būdamas apsvaigęs nuo alkoholio ir tai turėjo įtakos nusikalstamos veikos padarymui.

Baudžiamojo kodekso 161 straipsnis nustato, kad tas, kas įtraukė vaiką girtauti, gali būti baudžiamas viešaisiais darbais, bauda, laisvės apribojimu arba laisvės atėmimu iki dvejų metų. Tuo tarpu vaiką nugirdžiusiam asmeniui gali būti skirti viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas arba areštas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.