aA
Šveicarijos gyvūnų mylėtojai įsteigė politinę partiją, kuri turi atstovauti mūsų keturkojų draugų interesams, sekmadienį pranešė šveicarų naujienų agentūra ATS.
Šuo ir katė
Šuo ir katė
© Corbis

Šveicarijos gyvūnų partiją šeštadienį įsteigė ekonomistas, teisininkas ir Šveicarijos vegetarų sąjungos vadovas, sakoma pranešime, kuriame cituojamas naujosios partijos lyderis Thomas Maerki.

Partija, kuri ketina dalyvauti kitų metų rinkimuose, įsteigė "Facebook" puslapį su šūkiu "Nes gyvūnams reikia balso" ir pažadėjo "atstovauti gyvūnų interesams politikos ir ekonomikos" srityse.

Šveicarijoje galioja griežti gyvūnų apsaugos įstatymai. Pavyzdžiui, yra draudžiama, nuleisti tualete gyvas žuveles, o kai kurių gyvūnų, tokių kaip banguotosios papūgėlės ir žiurkėnai, savininkai privalo užtikrinti, kad jų augintiniai turėtų su kuo bendrauti.

Net avys ir ožkos turi turėti bent jau "vizualinių kontaktų su savo gentainiais".

Anksčiau šiais metais buvo surinkta pakankamai parašų referendumui dėl to, ar blogą elgesį patyrusiems gyvūnams turėtų būti skiriami advokatai, surengti. Tačiau galiausiai per balsavimą šis pasiūlymas balsų daugumos negavo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.