aA
Šeštadienį Vilniaus pakraštyje nelaimė ištiko Pagiriuose gyvenančią porą. Apie 13.30 val. Algirdo R. (gim. 1960 m.) vairuojamas 1994 metų laidos „Renault Espace“ Kirtimų gatvėje susidūrė su vilkiku „Renault“ iš Rusijos.
Vilniuje vilkikas sutraiškė į priešingo eismo juostą išlėkusį automobilį
© DELFI / Ainis Gurevičius

Palyginti nesmarkiai apgadintas vilkikas nulėkė nuo kelio ir sustojo pamiškėje. Vairuotojas nenukentėjo. O „Renault Espace“ suniokotas visiškai, iš jo liko sulamdyto metalo krūva. Vairuotoją ir kartu važiavusią jo žmoną Reginą R. (gim. 1959 m.) į ligoninę išvežė greitosios pagalbos medikai.

Vilkiko vairuotojas 58 metų Nikolajus G. DELFI pasakojo, kad jis ramiai važiavo savo juosta, kai staiga pamatė priešais atlekiantį automobilį, bandžiusį aplenkti mašinų koloną. Pasak Nikolajaus G., „Renault“ vairuotojas bandė išvengti susidūrimo – traukėsi į dešinę, bet ten nebuvo vietos, tada stabdė, automobilį sumėtė (galbūt prie to prisidėjo ir tai, kad šioje gatvėje sunkvežimiai yra išvažinėję asfalte vėžes) ir jis nulėkė vilkiko link pasisukęs šonu.

Laikraštinį popierių į Kaliningrado sritį gabenantis vilkikas, pasak jo vairuotojo, sveria 35 tonas, tad lengvąjį automobilį jis nubloškė su milžiniška jėga. Susidūrimo metu nulėkė galinis „Renault Espace“ ratas, iš automobilio išskriejo ir atsarginis ratas bei dujų balionas, kuris, laime, nesprogo.

Atskubėję ugniagesiai-gelbėtojai Algirdą R. rado renkantį iš sudaužyto automobilio išbyrėjusius įrankius. Vyriškis vis kartojo: „Reikia surinkti, reikia surinkti“. Pasak gelbėtojų, buvo akivaizdu, kad žmogus ištiktas šoko. Vienas iš ugniagesių jį pasodino ir nebeleido judėti. Šokui praeinant vyras jau ir norėdamas nebegalėjo vaikščioti – įtariama, kad jam lūžo dubens kaulai.

Moterį iš suniokoto automobilio ištraukė ugniagesiai-gelbėtojai, pati ji paeiti negalėjo.

Ugniagesiai surinko iš automobilio išlėkusius daiktus: surado dujų balioną, iš kurio dar tekėjo dujos, atsarginį ratą ir kt. O nuplėštąjį galinį ratą surado maždaug 40 metrų nuo automobilio.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.