aA
Buvę SSRS ir nacistinės Vokietijos užsienio reikalų ministrai Viačeslavas Molotovas ir Joachimas Ribbentropas jau seniai mirė, todėl ir Latvijai reikia juos pagaliau palaidoti, pareiškė šalies diplomatijos vadovas.
Viašeslavas Molotovas (kairėje) ir Adolfas Hitleris (dešinėje)
Viašeslavas Molotovas (kairėje) ir Adolfas Hitleris (dešinėje)
© Scanpix

"Nežinau, kodėl Rygoje prie paminklų ir interneto tinklalapiuose vis dar sušmėžuoja Ribbentropas su Molotovu. Jie seniai mirė, vienas jų, ačiū Dievui, buvo nubaustas. Jų atstovaujami režimai ir valstybės išnyko, ir tai buvo mums tik į naudą. Jie suskaldė mūsų šalį ir visuomenę, bet, deja, ir šiandien vis dar jų tikslai ir propaganda kartkartėmis sužysta.

Palaidokime pagaliau juos abu!", - sakė Latvijos užsienio reikalų ministras Aivaras Ruonis interviu, išspausdintame penktadienį laikraštyje "Diena".

"Mes turime savo tautines atminimo dienas, o kitomis dienomis žmonės turi konstitucijos garantuotas teises ir laisves neperžengdami įstatymų daryti ir suprasti tai, ką jie nori", - pažymėjo jis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.