aA
Lietuvos kriminalinės policijos biuro (LKPB) ir Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento (ONKTD) pareigūnai baigė du ikiteisminius tyrimus dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis labai dideliais kiekiais, bei narkotinių medžiagų kontrabandos, kuriuose įtarimai pareikšti 4 čigonams.
Baigtos heroinu prekiavusių čigonų „didmenininkų“ bylos
© Vilniaus aps. VPK nuotr.

Kovo 18 d. LKPB bei Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Šiaulių rinktinės pareigūnai Lietuvos ir Latvijos pasienyje sulaikė romų tautybės Latvijos piliečio (gimęs 1950 m.) E. V. vairuojamą automobilį „Ford Transit“. Apžiūros metu automobilyje aptikta apie 80 gramų heroino, praneša Policijos departamentas.

Informacija apie neteisėtą narkotinių medžiagų gabenimą buvo gauta bendradarbiaujant Lietuvos ir Latvijos teisėsaugininkams.

Tęsiant operaciją, tą pačią dieną, įtarus narkotinių medžiagų platinimu Kaune buvo sulaikyti teisėsaugai gerai žinomi čigonai (teisti už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis): T. S. (gimusi 1962 m.), ir V. S. (gimęs 1961 m.), pas kuriuos asmens apžiūrų metu aptikta apie 40 gramų narkotinės medžiagos heroino, 5600 litų.

Tęsiant tyrimą bei realizuojant gautą informaciją, balandžio 14 d. LKPB pareigūnai Kauno mieste, įtarus neteisėtu narkotinių medžiagų platinimu labai dideliais kiekiais, sulaikė Lietuvos pilietybę turinčią čigonę (gimusią 1955 m.) T. M. Apžiūros metu pas šią pilietę aptikta apie 350 gramų heroino. Atlikus kratą jos gyvenamojoje vietoje, aptikta 0,6 kg heroino, 35 tūkst. litų bei 3200 JAV dolerių. T. M. legalaus pajamų šaltinio neturi, todėl įtariama, kad aptiktos piniginės lėšos buvo gautos realizavus narkotines medžiagas.

Operacijų metu iš nelegalios apyvartos paimta apie 1 kg 70 g heroino, kurio vidutinė vertė juodojoje rinkoje viršija 200 tūkst. Lt.

Tai ne pirmas atvejis, kada LKPB pareigūnams įkliūna čigonai už disponavimą narkotinėmis medžiagomis labai dideliais kiekiais, o sulaikytieji asmenys priklauso „didmenininkų" kategorijai. Turimais duomenimis, sulaikytieji tiekė narkotines medžiagas smulkesniems prekeiviams, kurie savo ruožtu šias medžiagas platino Vilniaus čigonų tabore bei kitose vietose.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis labai dideliais kiekiais gresia laisvės atėmimas nuo 10 iki 15 metų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.