aA
Užsieniečių registracijos centre (URC) Pabradėje nelegalus migrantas iš Rusijos susižalojo sau ranką, praneša VSAT.
Pabradės užsieniečių registracijos centras
Pabradės užsieniečių registracijos centras
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Ketvirtadienį vakare nelegalių migrantų bendabutyje budėję pasieniečiai pastebėjo, kad 29-erių Rusijos pilietis vonios kambaryje aštriu daiktu supjaustė sau kairę ranką žemiau alkūnės. Iš jo žaizdos tryško kraujas. VSAT pareigūnai nedelsiant iškvietė Pabradės greitosios pagalbos medikus, tačiau šiems atvykus nelegalas pradėjo priešintis, neleisdamas sutvarstyti žaizdos.

Jis nepakluso ir jį bandžiusiems sutramdyti pasieniečiams ir jiems pasipriešino, todėl pareigūnai buvo priversti siautėjantį vyrą surakinti atrankiais. Tik kiek vėliau jis aprimo ir leidosi apžiūrimas medikų, kurie suteikė nelegalui pagalbą ir sutvarkė žaizdą. Kadangi pavojaus jo gyvybei nebuvo, sutvarstytas užsienietis nevežtas į ligoninę, o liko URC.

Šis nelegalas į URC pristatytas pernai gruodį. Beje, čia jis apgyvendintas jau antrąsyk - pirmą kartą nelegalas čia buvo atvežtas 2004 m., kai jį pasienyje su Baltarusija sulaikė Kenos pasieniečiai.

Iš viso šiuo metu URC yar apgyvendintas 51 prieglobsčio prašytojas ir nelegalus migrantas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.