aA
Ministras pirmininkas Andrius Kubilius sekmadienį, liepos 25-ąją, pradeda kasmetes vasaros atostogas ir kartu su bendražygiais tradiciškai mins dviračio pedalus. Šį kartą - istoriniais Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės keliais.
Andrius Kubilius, rinkimai, karikatūra
Andrius Kubilius, rinkimai, karikatūra
© DELFI (R.Daukanto pieš.)

"Pernai kartu su bendražygiais mynėme pedalus mūsų kaimynės Lenkijos keliais, aplankėme ten gyvenančias lietuvių bendruomenes Seinuose ir Punske. Šiemet ketiname važiuoti Lietuvos ir Baltarusijos bendros ir turtingos istorijos Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštijoje keliais, aplankyti ten gyvenančius lietuvius", - teigė premjeras.

Kartu su žmona Rasa ir bendražygiais Premjeras apžiūrės Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės pilis, kitus istorinius paminklus, susitiks su Baltarusijoje gyvenančiais lietuviais, aplankys lietuvišką mokyklą Rimdžiūnuose.

Per savaitę planuojama numinti daugiau nei 700 kilometrų, aplankyti Lydą, Naugarduką, Mirą, Nesvyžių, Alšėnus, Krėvą, Ašmeną, lietuvių bendruomenes Gervėčiuose ir Rimdžiūnuose.

Kartu su Premjeru dviračiais važiuos ministrai Dainius Kreivys ir Donatas Jankauskas, Seimo nariai Vitas Matuzas, Edmundas Pupinis, Justinas Urbanavičius ir kiti.

Vyriausybės vadovą nuo liepos 26 d. iki rugpjūčio 20 d. laikinai pavaduos finansų ministrė Ingrida Šimonytė.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.