aA
Dviejų Rokiškyje gyvenančių kaimynų konfliktas privertė vietos pareigūnus pradėti precedento neturintį tyrimą dėl mįslingos katino žūties. Siekdama atskleisti jos aplinkybes policija į pagalbą žada pasitelkti net ekspertus, kad šie atliktų gyvūnėlio skrodimą. "Matote, kokiais reikalais tenka užsiimti policijai ir kiek tai kainuoja mokesčių mokėtojams", - ketvirtadienį „Lietuvos žinioms“ skundėsi Rokiškio rajono policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus viršininkas Ričardas Stanys.
Kaimynų konfliktas dėl katino: tiesą padės išsiaiškinti tik skrodimas
© Corbis

Katino Mikio kūnelis šiuo metu laikomas Rokiškio rajono valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) šaldytuve, o netrukus gali būti išvežtas tirti į Kaune esantį Veterinarijos akademijos patologijos centrą.

Rokiškėnė Palma Krasauskienė tvirtina, kad dėl neaiškių priežasčių įsiutęs kaimynas Algis Gavėnas sumušė, o paskui savo šuniui pribaigti atidavė jos mylimą katiną Mikį. Smurtu kaltinamas A.Gavėnas tikina Mikį, klastingai įsmukusį į jo kiemą gaudyti balandžių, net gynęs nuo savo šuns. Tačiau P.Krasauskienė rado katiną nebegyvą ir, padedama policijos pareigūnų, nuvežė parodyti Rokiškio rajono VMVT specialistams. Ten moteris išgirdo, kad jos augintinis nebegyvas jau visą parą. Tai P.Krasauskienę apstulbino, nes dar prieš gerą valandą gyvūnėlis gailiai miaukė įbaugintas kaimyno šuns.

Rokiškio rajono VMVT viršininkas Antanas Redeckas, pats apžiūrėjęs Mikio kūną, LŽ patikino, kad pristatytas nebegyvas katinas išties buvo nugaišęs prieš parą, tikrai ne prieš valandą ar dvi. Paklaustas, ką tai galėtų reikšti, veterinarijos gydytojas gūžčiojo pečiais: "O ką aš žinau? Ne mano bėda, nei iš kur atsirado tas katinas, nei kieno jis yra, bet man aišku, kad jis kritęs senokai."

Policijos Viešosios tvarkos skyriaus viršininką R.Stanį toks A.Redecko atsakymas suglumino. "Policininkai negyvą katiną vežė tirti iškart, vos gavę pranešimą", - sakė jis. Viršininkas atkreipė dėmesį, jog norint ištirti gyvūno žūties bylą jo kūną gali tekti vežti į Veterinarijos akademijos patologijos centrą. R.Stanys priminė, kad už katino skrodimą ir visus tyrimus būtų mokama iš sunkiai uždirbamų mūsų visų pinigų. Anot pareigūnų, pomirtinis katino skrodimas, norint nustatyti tiesą, būtų pirmas policijos istorijoje.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.