aA
Klaipėdos valstybinio jūrų uosto kapitonas Ričardas Lučka pirmadienį sudarė Lietuvos laivo "Linkuva" avarijos priežasčių tyrimo komisiją.
Komisija per tyrimą ketina apklausti kai kuriuos ankstesnių "Linkuvos" įgulų narius ir įvertinti JAV gelbėtojų ataskaitą apie nesėkmingas laivo paieškas Ramiajame vandenyne.

Komisija savo išvadas turėtų pateikti liepos pabaigoje, t.y. praėjus 30-čiai dienų nuo to laiko, kai buvo nutraukta "Linkuvos" paieška.

Paieškos buvo nutrauktos birželio 29 dieną, amerikiečių gelbėjimo tarnyboms įvertinus, kad šios pastangos būtų beviltiškos.

Komisija savo išvadas dėl galimų avarijos priežasčių pateiks Susisiekimo ministerijai ir laivo savininkei - bendrovei "Klaipėdos transporto laivynas".

Laivo savininkas, gavęs komisijos išvadas, turi kreiptis į prokuratūrą dėl bylos iškėlimo, vėliau teismas, vadovaujantis Žmonių saugos darbe įstatymu, turėtų priimti nutartį, kad laivas ir jo įgula žuvo ar dingo be žinios.

Teismo nutarties ir atitinkamo vyriausybinės komisijos nutarimo reikia, kad žuvusiųjų "Linkuvos" įgulos narių artimieji gautų draudimo kompensacijas.

"Linkuva" plaukė 18 jūreivių, visi - Lietuvos piliečiai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.