aA
Ketvirtadienį ryte apie 8 val. magistralėje „Via Baltica“, šalia Marijampolės, susidūrė vilkikas iš Baltarusijos ir du lietuvių sunkvežimiai. Vienas baltarusis sužalotas labai sunkiai, jis skubiai išgabentas į Kauno medicinos universiteto klinikas. Medikai nuogąstauja, kad 42 metų vyras neišgyvens.
Prie Puskelnių kaimo sunkvežimių avarija buvo sutrikdžiusi eismą magistralėje "Via Baltica"
© DELFI skaitytojo nuotr.

Pasak Marijampolės policijos pareigūnų, dėl šios avarijos kelioms valandoms buvo sutrikdytas eismas magistralėje.

Baltarusių vilkike buvo du žmonės, vienas iš jų sužalotas labai sunkiai.

Avarija įvyko maždaug 4 km nuo Marijampolės, netoli Puskelnių kaimo, apie 7.15 val.

Kaip DELFI pasakojo Marijampolės apskrities policijos pareigūnai, visų įvykio liudytojų parodymai sutampa. Marijampolės link maždaug 70 kilometrų per valandą greičiu važiavęs baltarusių vilkikas MAN staiga išvažiavo į priešingos krypties juostą. Kodėl vairuotojas tai padarė, neaišku: jis nieko nelenkė, jo kelyje nebuvo jokios kliūties, todėl spėjama, kad galbūt jis užmigo ar staiga kažkas nutiko su sveikata. Vilkikas į priešingos krypties juostą išvažiavo, kai iki atvažiuojančio sunkvežimio MAN (priklausančio „Baltijos tekstilei“) buvo likę apie 10 metrų. Atsitrenkęs į sunkvežimį vilkikas rėžėsi į autovežį, kuriuo buvo gabenami 8 naujutėliai lengvieji automobiliai.

Pasak pareigūnų, lietuviai vairuotojai rimčiau nenukentėjo. Bet baltarusis sužalotas baisiai: avarijos vietoje gulėjo nuplėšta jo ranka, visas kūnas sumaitotas, koja vos laikėsi. Klinikose medikai ją amputavo. Gydytojai pareigūnams sakė, jog šansų išgyventi labai nedaug.

Vilkike buvo du vyrai. Avarijos metu antrasis vairuotojas miegojo ant kabinos gale esančio gulto. Tai, kad jis buvo kabinos gale, išgelbėjo žmogų – jis net nesužalotas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.