aA
Raudoni dažai, svastikos ir rūdys – pagrindinės Žaliojo tilto skulptūrų "puošmenos". Tačiau Vilniaus valdžia neskuba tvarkyti vis prastesnės būklės skulptūrų. Kultūros paveldo departamento (KPD) Vilniaus teritorinio padalinio vedėjas Rimantas Bitinas "Vilniaus dienai" teigė, esą sostinės savivaldybė privalo imtis bent minimalių priemonių – nuvalyti dažus ir vėl pakabinti lentelę, kurią nuplėšė vandalai.
Gal Žaliojo tilto skulptūros pačios nugrius?
© DELFI (A.Sarcevičiaus nuotr.)

KPD Vilniaus teritorinio padalinio vadovas teigė, kad jeigu savivaldybė greitai nesiims tvarkyti skulptūrų, jai gresia baudos. Pašnekovas taip pat teigė nesuprantantis, dėl ko miesto valdžia delsia tvarkyti vis labiau rūdijančias skulptūras. Esą kuo ilgiau bus delsiama, tuo brangiau kainuos jas restauruoti.

"Visas šis reikalas per daug politizuojamas. Sunku, matyt, ir pačiai savivaldybei apsispręsti: tvarkyti ar netvarkyti, kada tvarkyti ir kaip tvarkyti", – pridūrė paveldosaugininkas.

Tuo metu sostinės mero pavaduotojas Gintautas Babravičius "Vilniaus dienai" teigė, esą raudoni dažai ir svastikos turi dingti nuo Žaliojo tilto skulptūrų. Tačiau kada tai bus padaryta – kol kas nežinia. Esą yra ir kitų objektų, kuriuos sutvarkyti miestui yra svarbiau.

O, vicemero žodžiais, strateginiai sprendimai dėl skulptūrų kol kas nepriimti. Esą jų likimas bus sprendžiamas rudenį, po atostogų. Politikas taip pat užsiminė, kad Vilnius dar neatmetė Maskvos savivaldybės pasiūlymo finansuoti skulptūrų restauravimą.

"Situacija yra status quo. Tie chuliganiški išpuoliai nieko bendra su galimais sprendimais neturi. Dabar, nagrinėjant skulptūrų likimą, yra pauzė. Nieko ypač naujo šiandien negaliu pasakyti. Ketinome remonto darbus atlikti, buvome sulaukę netikėtų pasiūlymų iš toli toli. Bet susitvarkysime su šituo klausimu. Tai nėra pati aktualiausia miestui problema", – reziumavo G.Babravičius.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.