aA
Lenkijos prezidento Lecho Kaczynskio, kuris žuvo balandžio 10 dieną per lėktuvo katastrofą netoli Smolensko, kraujyje alkoholio nerasta, nurodoma į lenkų kalbą išverstoje Rusijos tyrėjų pažymoje, apie kurios išvadas paskelbė dienraštis "Rzeczpospolita".
Žuvusio Lenkijos prezidento L.Kaczynskio kraujyje alkoholio nerasta
© RIA/Scanpix

Ši išvada prieštarauja valdančiosios Pilietinė platformos Seimo frakcijos seniūno pavaduotojo Januszo Palikoto paskelbtai versijai.

Lenkijos prezidento palaikų autopsija buvo atlikta tuojau po katastrofos - naktį iš balandžio 10 į 11 dieną. Vienintelis Lenkijos atstovas, dalyvavęs šiame skrodime, buvo karinis prokuroras Krzysztofas Parulskis.

"Rzeczpospolita" rašo, kad "tikriausiai" jau tada buvo paimti mėginiai, siekiant patikrinti, ar Lenkijos vadovo kraujyje nėra alkoholio bei kitokio pobūdžio medžiagų.

Šio tyrimo protokolas yra įslaptintas, tačiau trečiadienį su juo turės galimybę susipažinti velionio prezidento šeimos nariai ir jų atstovai.
Antradienį televizija TVN24 neoficialiai nurodė, kad L.Kaczynskio skrodimo protokolo išvados patvirtina anksčiau skelbtus pranešimus, jog prezidentas žuvo dėl "smarkių kūno sužalojimų".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.