aA
Vidaus reikalų ministras Česlovas Blažys nepritaria policininkų mitingui, nes, jo nuomone, tokiomis priemonėmis realių pokyčių nepasiekiama. Šį šeštadienį VR sistemos darbuotojai ketina surengti mitingą prie Seimo rūmų, eitynes Gedimino prospektu iki Savivaldybės aikštės bei antrą mitingą prie Vyriausybės rūmų.
Tai jis sakė pirmadienį vykusiame susitikime su VR sistemos respublikinės profesinės sąjungos pirmininku Artūru Černiausku.

A. Černiauskas teigė, kad mitingu norima atkreipti dėmesį į vis sudėtingesnes pareigūnų darbo sąlygas ir galimas pasekmes.

VRM pranešime pažymima, kad, ministerijos vadovybė, žinodama kokioje sudėtingoje situacijoje yra visa VR sistema, kokios problemos labiausiai neramina pareigūnus, ne kartą kreipėsi į įvairias institucijas bei atkreipė jų dėmesį į šiuos sunkumus.

Nepritardama akcijos rengimo idėjai, VRM vadovybė mano, kad pareigūnai, kaip ir kiti šalies piliečiai, vadovaudamiesi Lietuvos įstatymais, turi teisę savo nuomonę reikšti ir tokiomis formomis, kaip mitingai ir eitynės.

Numatoma, jog akcijoje dalyvaus 200-300 pareigūnų, vilkinčių tarnybines uniformas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.