aA
Prieš naują politinį sezoną vis daugiau parlamentarų mąsto ne tik apie Seime laukiančius darbus. Jiems ne ką mažiau rūpi spindėti žydruosiuose ekranuose, rašo „Lietuvos žinios“. Neseniai progą prieš kameras įsijausti į vargetos vaidmenį gavo Seimo Žmogaus teisių komiteto (ŽTK) pirmininkas Arminas Lydeka.
Politikai neatsispiria šou pagundoms
© A.Solomino nuotr.

Savo eilės šiame projekte laukia parlamentaras, "prisikėliečių" lyderis Arūnas Valinskas. Naująjį televizijos sezoną ekranuose dažniau taip pat išvysime socialdemokratą Andrių Šedžių ir Žilviną Šilgalį. Jie suksis šokių projektuose.

A.Valinskas jau kurį laiką per vieną didžiausių krašto televizijos kanalų ragina dalyvauti šou "2 minutės šlovės". Skelbiama, kad nuo rudens jis taps nuolatiniu laidos komisijos nariu. Klausiamas, ar Seimo nariams dera nuolat rodytis pramoginėse laidose, A.Valinskas atsakė, kad tai asmeninis politikų reikalas: vieni žvejoja, kiti medžioja, dar kiti rašo eiles, kažkas eina į kavines ar barus.

Ž.Šilgalį netrukus išvysime nauju - šokėjo - amplua. Ž.Šilgalis sutiko, kad įvairūs televizijos projektai didina politikų žinomumą. Anot Ž.Šilgalio, svarbiausia, kad pramoginiai projektai netrukdytų parlamentarų tiesioginėms pareigoms. Parlamentaras A.Šedžius dalyvauti panašiame kitos televizijos projekte nusprendė dėl kelių priežasčių. "Jei esi nematomas, tavęs nėra visai. Mėgstu sakyti, kad blogiausia reklama - nekrologas laikraštyje", - pareiškė jis.

Tuo metu Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininko Algimanto Salamakino teigimu, užsienio valstybių parlamentarai labai saugo tautos atstovybių ir asmeninį autoritetą. Tačiau jis pažymi, kad Seimo statute nenumatyti draudimai tautos išrinktiesiems dalyvauti šou. Antra, Seimo narių laisvalaikis - jų asmeninis reikalas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.