aA
Generalinė prokuratūra paskelbė, kad jos interneto svetainėje galima susipažinti su ikiteisminio tyrimo dėl Drąsiaus Kedžio mirties priežasties nustatymo duomenimis.
Prokuratūra skelbia visuomenei atskirus tyrimo duomenis dėl D.Kedžio mirties priežasties nustatymo
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Prokuratūra, atsižvelgdama į tai, kad atskiros baudžiamosios bylos ar civiliniai ieškiniai sukelia didelį atgarsį visuomenėje, kelia klausimus, ar tą galimai nusikalstamą veiką pavyks išaiškinti, ar teisėsaugos pareigūnai yra pasiekę kokių nors teigiamų rezultatų, prokurorai, vadovaudamiesi Baudžiamojo proceso kodekso 177 str. 1 d., interneto svetainės nuorodoje „Rezonansinės bylos“ skelbia tam tikrą dalį atskirų ikiteisminio tyrimo metu surinktų duomenų.

Pateikti duomenys nustatyti liudytojų apklausomis, daiktų ir kitų objektų apžiūromis, specialistų tyrimų išvadomis, dokumentais ir kt. Šių faktinių duomenų skelbimas nepažeidžia asmens nekaltumo prezumpcijos, nes prokuratūra neteikia duomenų vertinimo, teigiama Generalinės prokuratūros pranešime.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.