aA
Duodamas interviu „Sunday Telegraph“ Jungtinės Karalystės (JK) imigracijos ministras Damianas Greenas pareiškė, kad draudimo įvedimas viešumoje vilkėti musulmonišką visą veidą dengiantį šydą būtų nebritiškas. Jo nuomone, toks žingsnis nederėtų prie JK tolerantiškos ir abipusei pagarbios visuomenės.
Uždrausti burkas būtų nebritiška?
© Corbis

Šie politiko žodžiai nuskambėjo kaip komentaras apie konservatoriaus Philipo Hollobone iniciatyvą, kuris siekia JK parlamente surengti balsavimą dėl burkų ir nikabų draudimo.

Praėjusią savaitę Prancūzijos žemutiniai parlamento rūmai didelę balsų persvara pritarė moteriškų veido uždangalų uždraudimui vilkėti viešumoje. Jei tam pritars ir senatas, rugsėjį šis draudimas virs įstatymu. Kitos Vakarų Europos šalys, kuriose yra gausios musulmonų bendruomenės – Ispanija, Nyderlandai ir Belgija - taip pat diskutuoja šiuo klausimu.

Tačiau D.Greeno manymu, mažai tikėtina, kad jomis paseks Britanija. „Sakyti žmonėms, ką jie gali ir ko negali vilkėti, yra labai ne britiška“ – teigia jis. Šią poziciją palaiko ir kai kurios kitos aukštas pareigas užimančios Britanijos politikės moterys, argumentuodamos, jog laisvoje šalyje kiekviena moteris turi apsisprendimo teisę kokius drabužius dėvėti.

Uždrausti burkas būtų nebritiška?
© RIA Novosti / "Infogra"
Anglija.lt