aA
Prezidentė interviu LTV laidai „Savaitė“ sako, kad Vyriausybė daro tai, kas neišvengiama. „Strategine prasme ji žino, ką reikia daryti, bet kaip ji tai daro – tai yra didžiausia jos silpnybė“, – tvirtina Dalia Grybauskaitė. Jos teigimu, Vyriausybė daro daug klaidų sprendimų įgyvendinimo procese – nuo geros idėjos iki jos realizavimo. Be to, klaidos taisomos pavėluotai.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

„Teoriniai sprendimai labai negreit pasiekia ekonomiką realiai. Taigi iš principo Vyriausybė žino, ką reikia daryti, ji prisiima atsakomybę ir moka kainą savo reitingais, bet labai norėčiau, kad klaidas taisytų greičiau“, – teigia prezidentė.

Kalbėdama apie visuomenės nepasitenkinimą Vyriausybės veikla D. Grybauskaitė atkreipė dėmesį, kad „visų Europos vyriausybių, kurioms šiuo metu reikėjo daryti labai sunkius ir nepopuliarius, bet neišvengiamus sprendimus, reitingai ir nepasitikėjimas gerokai sumenko. Tai kaina, kurią reikia mokėti praktiškai visoms Vyriausybėms“.

Šalies vadovė taip pat sakė negalvojanti keisti Aplinkos bei Socialinės apsaugos ir darbo ministerijų, kurių veiklai turi daugiausiai priekaištų, vadovų. Per spaudos konferenciją, skirtą pirmosioms kadencijos metinėms, Prezidentė šias ministerijas įvardijo kaip turinčias labiausiai pasitempti.

„Aš kalbėjau apie ministerijas, tai yra, valstybės aparato efektyvumą. Nekalbėjau apie asmenybes. Iš tiesų pakeitus vieną ar kitą asmenį ne visada galima pasiekti reikiamą rezultatą. Nors, aišku, asmenybė gali labai daug lemti. Šiuo atveju vis dėlto kalbėčiau apie institucijų potencialą, apie jų darbo kokybę“, – sakė D. Grybauskaitė.

www.lrt.lt