aA
Sekmadienio naktį vieno Klaipėdos daugiabučio gyventojai nustėro išvydę po langais besirangantį pusketvirto metro ilgio pitoną. Jis paspruko iš savo narvo ir žnektelėjo iš ketvirtojo aukšto, rašo „Lietuvos rytas“.
Klaipėdoje iš ketvirto aukšto nukrito smauglys
© Corbis

„Vakarojome su draugais. Prieš ketvirtą valandą ryto išgirdome stiprų duslų garsą – kažkas nukrito ant žemės. Išėjau į balkoną pažiūrėti ir negalėjau patikėti savo akimis – ant žolės gulėjo didžiulis storas pitonas.
Netrukus atsipeikėjęs jis ėmė šliuožti. Iš karto paskambinome gyvūnų globos tarnybai „Aumuras“ ir policijai“, – dienraščiui pasakojo netikėto vaizdo liudininku tapęs Kalnupės gatvėje gyvenantis Dalius Žeimys.

"Kai nuskubėjau į įvykio vietą, manęs jau laukė policija ir žmogus, atradęs smauglį. Jau turėjau patirties, kaip elgtis su ropliais, nes prieš pusantrų metų teko gaudyti pasprukusį Tailando žaltį. Smauglys tupėjo prie alyvų krūmo kamieno: sugriebiau jį už kaklo, įdėjau į terariumą, ir be vargo nuvežiau į globos namus. Gyvūnas buvo patyręs stresą", - „Vakarų ekspresui“ pasakojo smauglį sugavęs gyvūnų gelbėtojas Igoris.

Atvykus policijai namo gyventojai nurodė butą, kurio šeimininkas laiko pitoną. Tas jį kartą buvo išsinešęs į lauką ant sprando ir tikino, kad pitonas nepavojingas. Pareigūnai veltui spaudė roplio šeimininko buto skambutį – durų niekas neatidarė.

Pitonas buvo išgabentas į prieglaudą, rašo „Lietuvos rytas“.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.