aA
Jungtinės federalinių pajėgų grupuotės Šiaurės Kaukaze štabas turi informacijos, kad čečėnų kovotojai rengiasi įvykdyti kelis teroro aktus kariniuose ir administraciniuose objektuose Čečėnijos lygumų rajonuose.
Kaip pranešė štabo pareigūnai, yra duomenų, kad artimiausiu metu kai kurios kovotojų grupės gali imtis aktyvių veiksmų Grozne, Gudermese, Urus Martane, Ačchoi Martane, Šalyje ir Argūne. Kovotojai gali mėginti užimti Urus Martaną ir Gudermesą.

Čečėnijos vakaruose kovotojai daugiausia tik stebi federalinių pajėgų veiklą. Rytuose, ypač Vedeno rajono šiaurėje, jie veikia aktyviau.

Tuo tarpu federalinių pajėgų aviacija smogia smūgius kovotojų pozicijoms respublikos pietuose ir pietryčiuose esančiose Argūno ir vedeno tarpukalnėse.

Kaip pranešė štabo pareigūnai, praėjusią parą smogiamieji lėktuvai atliko 28 kovos skrydžius. Apie 60 kartų į orą buvo pakilę kovos sraigtasparniai Mi-24. Skraidydami virš respublikos teritorijos, žvalgybos lėktuvai An-30 ieškojo naujų taikinių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.