aA
Simas Kudirka, kurio pastangos pasprukti iš už geležinės uždangos į Ameriką buvo sukėlusios didelį atgarsį pasaulyje, vėl Lietuvoje ir rėžia karčius žodžius apie savo Tėvynės valdžią.
70-metis S. Kudirka į Lietuvą sugrįžo kartu su savo 94 metų motina ir dabar įsirenginėja namą Pilviškiuose, Vilkaviškio rajone, rašo žurnalas "Ekstra".

Jūreiviu dirbęs S. Kudirka 1970 metais iš žvejybos tralerio "Sovietskaja Litva" nušoko ant amerikiečių pakrantės gynybos katerio denio, ketindamas pasiprašyti politinio prieglobsčio. Tačiau tuomet jis buvo prievarta sugrąžintas į sovietų laivą ir vėliau už mėginimą pabėgti į Vakarus nuteistas 10 metų laisvės atėmimo sovietų.

Po beveik ketverių metų lageriuose S. Kudirka vis dėlto gavo leidimą išvykti į Ameriką, nes jo motina ten yra gimusi ir gavo tos šalies pilietybę. JAV S. Kudirka vertėsi darbininko amatu, buvo įsigijęs namą Niujorke, vėliau persikėlė į Kaliforniją.

Dabar, sugrįžęs į tėvynę po 30-ties metų emigracijoje, jis sako, kad Lietuvą "valdo politikai daltonikai".

Anot jo, "daugybė žmonių pavalgyti neturi už ką, o pederastija žingsniuoja plačiu žingsniu, viską susišluodama nuo kelio".

"Pederastija" S. Kudirka vadina valdžią, kuri "žagina savo liaudį".

"Žmonės jau ima kalbėti: sovietų laikais buvo geriau! Tai jau blogai, labai blogai. Aš taip sakau: stovėkim tvirtai ant lietuviškos plytos ir neleiskim spalvoto skysčio į kelnes. Nepriims į Europą, nereikia, bet "saulės" iš Maskvos daugiau niekada nebeparsivežkime", rėžia S. Kudirka.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.