aA
Kiekvieną dieną kompiuterinių virusų sukuriama vis daugiau, naujų tipų ir jų plitimo būdų sukuriama gana retai. Tačiau "Kakworm" ir "Bubbleboy" neduoda ramybės antivirusinių programų kūrėjams, nes patikima apsauga nuo tokio tipo virusų vis dar nesukurta.
Šie kompiuteriniai virusai plinta elektroninių laiškų pagalba, slypėdami pačio laiško viduje, o ne prisegtoje byloje kaip ankstesnieji. Jų sužadinimui užtenka tik pažvelgti gautą laišką.

"Symantec Norton Antivirus" programinė įranga gali pastebėti "Kakworm" šiam jau atlikus savo darbą, tačiau neatpažįsta jų iš anksto vos tik gavus laišką į pašto dėžutę.

"Trend Micro" dar nėra pasirengusi susidoroti su šio tipo virusais, nors ir paskelbta kad sukurtas būdas užkirsti kelią jų plitimui naudojantis "eManager" programine įranga, veikiančia tarnybinėje stotyje.

"Computer Associates" atstovai teigia, jog apsisaugoti nuo "Kakworm" gali vartotojai, pastoviai atnaujinantys jų gaminamos antivirusinės programinės duomenų bazės įrašus apie virusus tikrindami laiškus tarnybinėje stotyje arba savo kompiuteryje.

"Counterpane Internet Security" atstovo teigimu, antivirusų gamintojų pagrindinė problema yra ne virusai elektroninio laiško viduje, o jų plitimo greitis, su kuriuo reikia susidoroti. Anksčiau virusam plintant tik diskelių pavidalu, užtekdavo atnaujinti virusų duomenų bazes kas mėnesį. Dabar to neužtenka, nes kompiuteriniai virusai plinta žymiai greičiau.

"Kakworm" yra labiausiai paplitęs kompiuterinis virusas šiais metais ir buvo tik vieną kartą laikinai išstumtas iš pirmosios vietos "Love Bug" viruso. Kompanija “Microsoft” išleido pataisą apsisaugoti nuo šio viruso, tačiau ją įdiegė tik nedaugelis vartotojų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.