aA
"Oracle" vadovas Larry Ellisonas, penktadienį pristatė naujuosius tinklo kompiuterius ("New Internet Computer" - NIC) su "Linux" OS. NIC skirtas sudaryti alternatyvą "Microsoft" programinę įrangą naudojantiems asmeniniams kompiuteriams.
Švelnios juodos spalvos kompiuteriai, parduodami "Oracle" padalinio NICC, neturi diskinio kaupiklio ir konkurentų gaminamos "Windows" OS. NIC yra "Cyrix" procesoriai ir CD-ROM įrenginiai, iš kurių startuojama "Linux" operacinė sistema.

NIC ne vienintelis tokio pobūdžio gaminys. Tačiau skirtingai nuo konkurentų "WebTV" ir “Netpliance”, jis nepriklauso nuo konkretaus interneto paslaugų tiekėjo.

"Oracle" teigimu, NIC pardavinėjamas beveik savikaina, tad neplanuoja gauti daug pelno iš jų prekybos. Pagrindinės pajamos bus iš partnerių elektroninės komercijos svetainių ir paslaugų tiekėjų.

Pirmieji 10 NIC pardavinėjami interneto aukcione "Amazon.com" su autentišku L.Ellisono parašu ir sertifikatu. Aukcionas vyks dar kelias dienas.

NIC kainuoja 199 JAV doleriai (800 litų). Su monitoriumi kaina pakyla iki 328 JAV dolerių (1312 litai).

Jau šią savaitę NIC bus galima nusipirkti iš NICC interneto svetainės.

Tai nėra pirmas "Oracle" bandymas pardavinėti tinklo kompiuterius. Pristatyti 1997-tais metais jau 1998-ų pradžioje jie buvo išstumti iš rinkos.

Neaišku ar tinkamai apgalvotas pristatymo laikas ir kaina. Kai kurių analitikų nuomone, vartotojai pasirinks keletu šimtų dolerių brangesnius asmeninius kompiuterius nei NIC.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.