aA
Jekaterinburge pirmadienį įvykdytas pasikėsinimas į akcinės bendrovės "Uralmašzavod" generalinį direktorių Olegą Belonenka, kuris netrukus mirė ligoninėje.
Jekaterinburgo vidaus reikalų valdybos duomenimis, nežinomi asmenys apšaudė O. Belonenkos automobilį, kai jis važiavo į darbą. "Uralmašo" generalinis direktorius buvo sunkiai sužeistas į galvą ir mirė ligoninėje. Jo vairuotojas nuo šautinių žaizdų pilve taip pat mirė ligoninėje.

Sverdlovsko srities gubernatorius Eduardas Roselis davė "griežtą nurodymą" milicijai ir prokuratūrai ištirti šį nusikaltimą.

O. Belonenka buvo paskirtas akcinės bendrovės "Uralo sunkiųjų mašinų gamyklos" generaliniu direktoriumi pernai gruodį. Iki tol jis buvo šios gamyklos generalinio direktoriaus pirmuoju pavaduotoju.

1972-1997 metais O. Belonenka dirbo AB "KAMAZ", paskutinės jo pareigos prieš perėjimą į "Uralmaš" - "KAMAZ" viceprezidentas.

"Uralo sunkiųjų mašinų gamykla" ("Uralskij zavod tiažologo mašinostrojenija") įeina į pramonės grupę "Uralo mašinų gamybos gamyklos" ("Objedinionyje mašinostrojitelnyje zavody"), kuriai priklauso daugiau kaip 25 gamybos įmonių ir kompanijų.

Be "Uralmašo", kuri pirmauja Rusijoje pagal gręžybos, kalnakasybos ir metalurgijos įrenginių gamybą, į grupę įeina akcinė bendrovė "Ižorskije zavody", Suvirinimo mašinų konstrukcijų gamykla Verchniaja Pyšmoje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.