aA
Lenkijos generalinis konsulas Lietuvoje Mieczyslawas Jackiewiczius (Mečyslovas Jackevičius) teigia, kad žlugo Lenkų universiteto Vilniuje idėja.
Leidiniui "Spoleczenstwo" ("Visuomenė") diplomatas sakė, jog "Lenkų universiteto idėja Vilniuje yra žlugusi, nes nėra mokslininkų, kurie galėtų šioje mokymo įstaigoje dėstyti, o mokslininkų samdymas Lenkijoje prieštarauja savarankiško universiteto principams".

Konsulas taip pat kritikavo Lietuvos lenkų organizacijų reikalavimą grąžinti į Lietuvos lenkiškas mokyklas privalomąjį lenkų kalbos egzaminą.

Jo teigimu, nors dabar tokia pasirinkimo galimybė palikta mokyklų mokytojų taryboms, tačiau "kaip senais sovietiniais laikais niekas nenori tuo pasinaudoti ir laukia specialaus ministerijos sprendimo".

Konsulo nuomone, iniciatyva dėl egzamino turi būti tėvų, o ne įvairių organizacijų veikėjų.

M. Jackiewiczius pažymėjo, kad "Lietuvoje lenkai turi lygias, kaip ir kiti piliečiai, karjeros galimybes, tačiau, pirmiausiai kiekvienoje gyvenimo srityje reikia stengtis būti profesionalu".

Konsulo mintis iš leidinio "Spoleczenstwo" perspausdino Lenkijos lietuvių leidinys "Aušra".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.