aA
“Compaq Computers” ir IBM sudarė bendradarbiavimo duomenų saugojimo technologijų kūrimo srityje sutartį. Bendram darbui planuojama išleisti apie 1 mlrd. JAV dolerių (4 mlrd. Lt).
Kaip teigiama bendrame pranešime, siekdamos abiejų kompanijų kuriamų duomenų saugojimo įrenginių ir programinės įrangos suderinamumo, jos prekiaus viena kitos produktais.

“Compaq” ir IBM taip pat pažadėjo padėti vystyti duomenų saugojimo standartus bendriems duomenų saugyklų tinklams. Dabar veikiantys duomenų tinklai vienoje kompanijoje dažnokai būna nesuderinami su kitų kompanijų tinklais.

Linda Sanford, IBM duomenų saugojimo sistemų padalinio direktorė, pareiškė, jog vartotojams patogiau naudoti labiau suderintas sistemas.

“Smulkesni prekiautojai, užsiimantys nepaplitusių sistemų ir duomenų saugojimo standartų platinimu, ilgainiui supras, kad jų klientai vis labiau atsiriboja nuo informacinės visuomenės”, teigė L.Sanford.

Vienas stambiosios pramonės analitikų yra pastebėjęs, jog žengimas į priekį siekiant kuo didesnio naudojamų sistemų suderinamumo yra teigiamas reiškinys, veikiantis visą pramonę.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.