aA
Praėjus kelioms valandoms po ugnikalnio išsiveržimo, sekmadienį netoli Tokijo išsidriekusias salas sudrebino galingas žemės drebėjimas. Buvo sugadinti keliai, sprogo vandens vamzdžiai, taip pat sukeltos žemės nuošliaužos apgadino namus.
Meteorologijos agentūros pranešimu, 6 balų pagal Richterio skalę stiprumo žemės drebėjimas ankstų sekmadienio rytą sudrebino Idzu salyną, maždaug už 170 kilometrų į pietus nuo Tokijo.

Tai dar vienas žemės drebėjimas, lydintis tūkstančius požeminių smūgių po liepos 1-ą dieną įvykusio 6,4 balų stiprumo žemės drebėjimo, per kurį vienas automobilio vairuotojas žuvo, ant jo užvirtus akmenims. Tuomet dar buvo sugriauta šventykla bei keli namai.

Sekmadienį švintant įvykęs žemės drebėjimas daugiausiai žalos padarė Kodzušimos salai, tačiau apie aukas nepranešta, teigė vietos pareigūnas.

Pasak kito pareigūno, sekmadienio žemės drebėjimas taip pat sukėlė žemės nuošliaužas artimiausioje Niidzimos saloje.

Stichinė nelaimė įvyko praėjus vos kelioms valandoms, kai čia pat į pietus nuo Kodzušimos esančioje Mijakedžimos saloje Ojamos ugnikalnis išmetė į orą stambių uolienų ir geltonų pelenų debesį.

Nors salą ir toliau drebina požeminiai smūgiai, iš 806 metrų kalnagūbrio lava nesiveržia, ir, pasak pareigūnų, jie kol kas neplanuoja skelbti įsakymo dėl evakuacijos.

Pasak vietos pareigūno, po pastarojo žemės drebėjimo ir ugnikalnio išsiveržimo Mijakedžimoje apie sužeistuosius nepranešama.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.