aA
Sveikatos apsaugos ministras nesiūlo mažinti medikų atlyginimų, nors dabartinė sveikatos apsaugos sistemos finansinė padėtis yra sunki.
Kaip praneša Sveikatos apsaugos ministerijos atstovas spaudai, aptariant sveikatos apsaugos sistemos finansinę situaciją, Valstybinės ligonių kasos direktorius informavo, kad ligonių kasos nuo 1997 metų iš "Sodros" ir biudžeto negavo 313 mln. litų.

Sveikatos apsaugos ministras pasitarime pas premjerą gavo pažadą, kad ir toliau bus vykdomos "Sodros" užskaitos gydymo įstaigoms. Finansų ministerija buvo įpareigota sumažinti įsiskolinimus Valstybinei ligonių kasai už valstybės draudžiamus asmenis.

Jau per pirmąsias keturias liepos mėnesio dienas Finansų ministerija pervedė 19 mln. litų į Privalomąjį sveikatos draudimo fondą.

Jei skola Valstybinei ligonių kasai ir toliau bus mažinama, bus atsiskaityta su vaistinėmis ir gydymo įstaigomis už suteiktas paslaugas, bei bus galima 60 mln. litų sumažinti praėjusių metų įsiskolinimus, teigiama pranešime.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.