aA
Antradienį spaudos konferencijoje Seime A. Paulauskas komentavo V. Landsbergio kalbą šeštadienį iškilmingame Kovo 11-sios posėdyje, kai Seimo pirmininkas, be kita ko, apkaltino socialliberalus siekiant Lietuvą įstumti atgal į Sovietų Sąjungą.

Pasak A. Paulausko, "jeigu V. Landsbergis nebūtų Seimo pirmininkas, būtų galima sakyti, kad galbūt žmogui vaidenasi arba jis turi sveikatos problemų".

Anot socialliberalų lyderio, V. Landsbergis "bijo rudens (Seimo) rinkimų, bijo netekti savo statuso, apsaugos garantijų, bijo, kad 2000 metų vasario 16 dieną jo nepakvies į Seimo salę, kaip jis elgiasi su jo oponentais".

A. Paulausko teigimu, V. Landsbergis "ruošia sau gelbėjimo planą".

"Jis norėtų išeiti kaip Jelcinas, pasitraukti su visomis garantijomis ir neliečiamybe. Tokios garantijos suteikiamos Azijos šalių vadovams, o ne demokratinių valstybių", sakė socialliberalų lyderis.

Žurnalistų paklaustas, ar tariamas V. Landsbergio "sveikatos problemas" Naujoji sąjunga diagnozavo kolektyviai, A. Paulauskas atsakė: "Galima spręsti, kad žmogus ne visiškai orientuojasi situacijoje iš jo kalbų, veiksmų".

"Man asmeniškai teko pačiam teismo medicinos kursą studijuoti ir laikyti egzaminą, tad tokių labai paviršutiniškų žinių ir pats turiu", sakė advokatas A. Paulauskas, kuris buvo pirmuoju atkurtos nepriklausomos Lietuvos generaliniu prokuroru.

Paklaustas, ar laiko savo pareiškimą etišku, A. Paulauskas sakė, jog "chuliganą galima sudrausminti irgi tik pavartojus jėgą".

Pirmadienį spaudos konferencijoje V. Landsbergis argumentavo savo pareiškimą, sakydamas, jog "dėl Naujosios sąjungos - tų faktų turi visi".

V. Landsbergis įvardijo socialliberalų parašų rinkimo akciją, kuria siekiama inicijuoti biudžeto įstatymo pakitimus, sumažinant krašto apsaugos išlaidas 148 mln. litų ir šias lėšas skiriant švietimui.

"Tai yra akcija sustabdyti Lietuvos pasiekimus kelyje į Šiaurės Atlanto aljansą, kartu kiršinant Lietuvos visuomenę prieš Lietuvos kariuomenę", sakė V. Landsbergis.

Socialliberalai spaudos konferencijoje tikino, kad remia integracijos į NATO ir ES siekius, tačiau sėkmę, anot jų, "ne tik ir ne tiek (krašto apsaugai skiriamų) pinigų lygis lemia".

Anot socialliberalų, jiems rūpi ir "socialinis stabilumas", kurio galima siekti per geresnį švietimo ir kitų socialinių sričių finansavimą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.