aA
Latvijos vidaus reikalų ministras Maris Gulbis, susipažinęs su saugumo tarnybų išvadomis, penktadienį leido neatšaukti draudimo įvažiuoti į šalį Rusijos liberalų demokratų partijos lyderiui Vladimirui Žirinovskiui, pranešė ministro atstovė spaudai.
Vladimiras Žirinovskis
Vladimiras Žirinovskis
© EPA-ELTA
Kol kas nepavyko sužinoti M.Gulbio nuomonės dėl vicepremjero Ainaro Šleserio, pasiūliusio ketvirtadienį išbraukti skandalingai pagarsėjusį Rusijos politiką iš nepageidautinų asmenų sąrašo, sprendimo.

Savo sprendimą M.Gulbis priėmė net nesulaukęs oficialaus vicepremjero prašymo.

Penktadienio rytą A.Šleseris sakė nepakeisiąs savo nuomonės ir po pietų pasirašysiąs prašymą Vidaus reikalų ministerijai leisti V.Žirinovskiui įvažiuoti į Latviją.

A.Šleseris ketvirtadienį spaudos konferencijoje sakė, jog po Valstybės Dūmos rinkimų politinė padėtis Rusijoje pasikeitė, todėl kaip vienas Latvijos ir Rusijos tarpvyriausybinės komisijos pirmininkų jis prašysiąs M.Gulbį išnagrinėti galimybę išbraukti ultranacionalistinės RLDP lyderį iš nepageidautinų asmenų sąrašo ir leisti jam įvažiuoti į Latviją.

Dauguma BNS apklaustų parlamentarų mano, kad A.Žirinovskio atvykimas į Latviją, kaip ir anksčiau, nepageidautinas.

V.Žirinovskį dar prieš 10 metų Latvijos valdžia įtraukė į "juodąjį sąrašą", kuriame įrašyti 2 500 šalyje nepageidautinų asmenų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.