aA
Radikali palestiniečių grupuotė "Islamo džihadas" (Islamic Jihad) prisiėmė atsakomybę už penktadienį surengtą ataką prieš žydų piligrimus, vykusius į Vakarų Kranto Nabulaus miestą, ir žadėjo atkeršyti Izraeliui už kruviną reidą Gazos Ruože.
Pakistan Jihad
"Ši ataka buvo skubus atsakas į mūsų kankinių žudynes Rafaho pabėgėlių stovykloje", - rašoma šios grupuotės karinio sparno "Jeruzalės batalionai" (Al-Quds Battalions) pranešime, kurį gavo naujienų agentūra AFP.

Anksti penktadienį palestiniečių kovotojams apšaudžius prie Juozapo kapo vykusių piligrimų automobilį, buvo sužeisti septyni žydai. Izraelio armija saugumo sumetimais yra uždraudusi žydams lankytis šioje vietovėje, kurioje, kaip teigiama, palaidotas biblijinis patriarchas.

Ketvirtadienį Gazos Ruožo pietuose esančioje Rafaho pabėgėlių stovykloje per smarkius susirėmimus su Izraelio pajėgomis žuvo šeši palestiniečiai. Izraelio armija į šį miestą įsiveržė norėdama suimti vieną aukšto rango "Islamo džihado" lyderį.

"Mes patvirtiname savo pasirinkimą tęsti karinį pasipriešinimą, - teigiama šios grupuotės pranešime. - Sionistai gaus skausmingą pamoką, kai jiems smogsime".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.