aA
"Jungtinės Valstijos energingai ragina Baltarusijos valdžią laikytis tarptautinių įsipareigojimų, gerbti žodžio bei susirinkimų laisvę ir neslopinti šių manifestacijų", sakoma JAV Valstybės departamento pareiškime.

Pirmoji demonstracija - "Laisvės eitynės" - numatyta ateinantį trečiadienį, o kita turi įvykti kovo 25 dieną. Po to planuojama surengti manifestaciją balandžio 26-ąją - Černobylio katastrofos dieną.

Kaip praneša agentūra EFE, Valstybės departamento pareiškime pažymima, jog "jeigu vėl žiauriai ir beprasmiškai bus išvaikytos "Laisvės eitynės", kaip tai buvo spalio 17 dieną, tai tik pagilins dabartinę politikos krizę Baltarusijoje ir turės neigiamų padarinių Baltarusijos santykiams su Europos ir Atlanto demokratijomis".

Savo ruožtu Baltarųjų rūmų sekretorius spaudai Joe Lockhartas (Džo Lokhardas) pareiškė, kad numatytomis manifestacijomis "siekiama taikių tikslų, jomis visuomenė nori paremti žmogaus teises ir demokratiją, taip pat pareikšti opoziciją antidemokratiniam Baltarusijos režimui".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.