aA
Seimo Liberaldemokratų frakcija kreipėsi į Generalinę prokuratūrą bei Seimo Etikos ir procedūrų komisiją dėl parlamentaro liberalcentristo Gintaro Steponavičiaus veiksmų.
Gintaras Steponavičius
Gintaras Steponavičius
© ELTA
Liberaldemokratų teigimu, tokį jų kreipimąsi sąlygojo spaudoje pasirodę pranešimai, kad Seimo vicepirmininkas Gintaras Steponavičius neaiškiomis aplinkybėmis buvo susitikęs su Konstitucinio Teismo pirmininku būtent tuo metu, kai Konstituciniame Teisme yra svarstoma byla dėl Prezidento dekreto teisėtumo.

Prašyme Generalinei prokuratūrai nuogąstaujama, kad Seimo narys G. Steponavičius galėjo pažeisti Lietuvos Respublikos Konstitucijoje įtvirtintą nuostatą, jog pareigūnai, taip pat ir Seimo nariai, negali kištis į teismų ir teisėjų veiklą. Pasak liberaldemokratų, tai užtraukia įstatymo numatytą atsakomybę.

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos prašoma išsiaiškinti, ar tokiais savo poelgiais, kai dar buvo Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto narys, parlamentaras nenusižengė Seimo nario etikos principams.

Jeigu Generalinė prokuratūra patvirtins, kad Seimo vicepirmininkas G. Steponavičius pažeidė Konstituciją ir nusižengė Baudžiamojo kodekso straipsniams, Liberaldemokratų frakcija neatmeta galimybės siūlyti šiam parlamentarui atsistatydinti.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.