aA
Klaipėdos kriminalistai pagal gyventojų skundą nuvykę į vieną Kretingos rajone esančio kaimo mišką aptiko naminukės fabrikėlį ir sulaikė du degtindarius. Klaipėdos miesto vyriausiojo policijos komisariato (VPK) teigimu, komisariato Prevencijos skyriaus pareigūnai patikrinti Salantų miestelio apylinkes nusprendė gavę gyventojų skundą.
Degtinė
Degtinė
© DELFI
Salantiškiai skundėsi, kad jų apylinkės inspektorius prastai dirba savo darbą ir pro pirštus žiūri į miškuose klestinčią degtindarystę.

Ketvirtadienį, nuvažiavę į nurodytą vietą, pareigūnai ėjo palei mišku tekantį Salanto upelį ir surado naminės degtinės fabrikėlį. Ten pat sulaikyti ir naminukę gaminę 27-erių metų Saulius Anužis ir 19-metis Mindaugas Skara, gyvenantys gretimame Laivių kaime.

Pasak policijos, fabrikėlis miške dirbo visu pajėgumu. Rasta net 300 litrų jau pagamintos degtinės ir 400 litrų raugo.

Į įvykio vietą buvo iškviestas ir minėtas apylinkės inspektorius, kuriam teko išardyti degtinės varymo įrangą ir parvežti ją į komisariatą. Ar pareigūnas žinojo apie miške verdamą degtinę, tačiau nesiėmė jokių priemonių, aiškinsis jo vadovybė.

Degtindariai apklausti ir paleisti namo. Jiems gresia bauda arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.