aA
Jungtinėse Valstijose mirties bausme nuteistas kalinys teigė esąs "nusivylęs", kad pareigūnai atidėjo jo egzekuciją, iki jos telikus 20 minučių. 42 metų Kevinas Lee Zimmermanas (Kevinas Li Zimermanas) ką tik buvo pabaigęs savo "paskutinę vakarienę", kai JAV Aukščiausiasis Teismas pranešė, kad mirties bausmė jam kol kas nebus įvykdyta.
Švirkštas
Švirkštas
Toks sprendimas buvo priimtas kilus ginčui dėl vienos nuodingos medžiagos, kuri naudojama numarinant nusikaltėlį.

Teksaso Hantsvilio mieste K.L.Zimmermanas aukščiausia mirties bausme buvo nuteistas už tai, kad 1987 metais apiplėšė vieną motelį ir nudūrė vieną žmogų.

"Esu nusivylęs", - Teksaso kriminalinio teisingumo departamento atstovei sakė savo mirties laukęs kalinys.

"Jau buvau pasiruošęs eiti. Dabar 18 mėnesių vėl turėsiu kęsti šį košmarą".

JAV Aukščiausiasis Teismas atidėjo šio nuteistojo egzekuciją, kai buvo iškelta byla dėl vienos nuodingos medžiagos, naudojamos įvykdant mirties bausmę.

Teksasas, kuris pirmasis pradėjo leisti mirtinas nuodų injekcijas, iki šiol naudodavo trijų medžiagų mišinį - pankuronijaus bromidą, natrio tiopentalio barbitūratą ir kalio chloridą, kuris sustabdo širdies plakimą.

Remiantis Konstitucija, kurioje pasisakoma prieš žiaurų mirties bausmės įvykdymą, iškeltos bylos iniciatoriai siekia uždrausti pankuronijaus bromidą, paralyžiuojantį raumenis.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.