aA
Kai kurie "Windows 2000" OS vartotojų, naudojusių "Symantec's Norton Antivirus 2000" programinę įrangą, kompiuteriai nustodavo veikti.
Iš pradžių kompiuterio darbo sparta pastebimai sumažėdavo, galų gale pelė nereaguodavo į judesius ir neveikdavo klaviatūra, tad reikėdavo iš naujo įkrauti kompiuterį.

"Symantec" pradinių testavimų metu šios klaidos neatrado, tačiau vartotojų nusiskundimai privertė kompaniją susidomėti šia problema. Klaidos ištaisymo kodas buvo sukurtas per kelias valandas. Naudojant programinės įrangos "Live Update" funkcija galima parsisiųsti pataisą šiai problemai išspręsti.

Problema iškilo dėl programų patobulinimo, leidžiančio įterpti programinį kodą į kai kurių formatų bylas, užtikrinančio geresnį programų veikimą. "Windows 2000" tokį kodą traktuodavo kaip realiu laiku transliuojamą bylą, kuri techniškai neturi pabaigos. Į begalinį ciklą pakliuvusi antivirusinė programa tokį kodą skenuodavo nesustodama. Tai sukeldavo kompiuterio darbo trikius.

"Symantec" atstovų teigimu, nežinoma ar su šia problema susidūrė vartotojai, naudojantys kitas "Windows" arba "Norton Antivirus" versijas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.