aA
Žuvis ima pūti nuo galvos, tačiau jei pusiau prezidentinę Lietuvą laikytume žuvies organizmu, o Prezidentą jos galva, tektų pripažinti, kad mūsų šalis darkart stebina Europą nepaklusdama gamtos dėsniams. Nepaisant to, kad Prezidento institucija kaip Berlyno siena suskaldė Lietuvą, šią savaitę pasirodančios žinios perša mintį, kad gyvenimas išties gerėja.
R.Paksas - karikatūra
R.Paksas - karikatūra
© DELFI
Tarptautinės reitingų agentūros "Moody‘s" paskelbtame pranešime pabrėžiama, kad Lietuvos ekonomikos augimas ir ūkio plėtros tempai ženkliai lenkia kitų centrinės Europos šalių rodiklius.

Liepos – rugsėjo mėnesiais BVP augimo tempais mes lenkiame Latviją ir Estiją. Pastarąją – net dukart.

Per dešimt šių metų mėnesių, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, Lietuvos eksportas išaugo 8,5, importas - 4 proc.

Gaila tik, kad užuot didžiavęsi tokiais rezultatais turime skaičiuoti ne po truputį storėjančių piniginių turinį, o po siūlymu inicijuoti apkaltą prezidentui Rolandui Paksui dedamų parlamentarų parašus.

Gaila, kad užuot vykęs į Baltuosius Rūmus Vašingtone ir kaip lygus lygiam spaudęs ranką galingiausios valstybės prezidentui jis vyksta į Pakruojį ir į televizijos kameras pakartoja sparnuotąją frazę apie, anot žurnalistės Ritos Miliūtės, “tam tikrą fiziologinį veiksmą.”

Gaila, kad jis teigia klausąsis tautos balso, bet skambančio tik tam tikrose vietovėse, tam tikra intonacija ir iš tam tikrų lūpų (ar ne tam jis pasikviečia į Prezidentūrą jau minėto Pakruojo rajono laikraščio “Auksinė varpa” darbuotojus?).

Tačiau net jei “tautos balsas yra Dievo balsas”, Dievo galima ir nepaklausyti. Ir dėl to nė kiek nesigailėti…

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.