aA
Ketvirtadienį susitikime su regionų žiniasklaidos atstovais Prezidentas Rolandas Paksas dar sykį patvirtino, kad jam už atsistatydinimą buvo subtiliai pasiūlyta didžiulė pinigų suma. Tuo tarpu tą pat dieną su valstybės vadovu susitikęs generalinis prokuroras teigia, kad apie šį faktą, vertą Baudžiamojo kodekso, nebuvo informuotas.
R.Paksas susitinka su regionine žiniasklaida
R.Paksas susitinka su regionine žiniasklaida
© ELTA
Susitikime su regiono žiniasklaidos atstovais Prezidentas nenurodė, kas jam siūlė pinigų už atsistatydinimą, bet žadėjo šio bei kitų asmenų, sukėlusių skandalą, dėjusių pastangas sutrukdyti vizitą į JAV, pavardes pasakyti atėjus laikui.

"Aš įvardinsiu visas pavardes ir tų žmonių, kurie skambino į Vašingtoną dar prieš skandalą, kad neįvyktų susitikimas su Džordžu Bušu, ir tų žmonių, kurie dar prieš skandalą skambino į JAV ambasadą čia Lietuvoje, ir tų žmonių, kurie suplanavo šitą skandalą, atnešusį labai neigiamas pasekmes, ir tų, kurie pateikė tą subtilų pasiūlymą. Ateis laikas, aš tą padarysiu", - kalbėjo R. Paksas susitikime su regionų žiniasklaidos atstovais.

Prieš Prezidento susitikimą su regionų žiniasklaida ketvirtadienį vyko jo pokalbis su Lietuvos generaliniu prokuroru Antanu Klimavičiumi. Žurnalistų paklaustas, kaip jis vertinąs pasirodžiusius pranešimus apie tai, kad Prezidentui siūlomas kyšis už atsistatydinimą, A. Klimavičius sakė nekomentuojąs žiniasklaidos pranešimų.

"Jei toks faktas būtų, tai mes rastume įvertinimą ir Baudžiamajame kodekse, tačiau aš tokio fakto nežinau", - sakė A. Klimavičius. Pasak generalinio prokuroro, jam tokio fakto Prezidentas per susitikimą neminėjo.

"Mes nepradedame ikiteisminio tyrimo vadovaudamiesi žiniasklaidos pranešimais", - sakė A. Klimavičius.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.