aA
Laikinoji Gruzijos prezidentė Nino Burdžanadzė po susitikimo trečiadienį su kritikuojančiais naująją šalies valdžią Adžarijos autonomijos lyderiais vylėsi, kad bus tęsiamas dialogas, nors konkretūs šešias valandas trukusio pokalbio rezultatai kol kas nežinomi.
Nino Burdžanadzė
Nino Burdžanadzė
© EPA-ELTA
"Labai svarbu, jog prasidėjo mūsų dialogas, ir labai svarbu, kad jis būtų tęsiamas bei turėtų teigiamų rezultatų", - sakė N.Burdžanadzė po susitikimo su autonomijos lyderiu Aslanau Abašidze. Reportažą iš šio susitikimo Batumyje parodė Gruzijos televizija.

"Svarbiausia, kad iš tikrųjų norima spręsti problemas (tarp centro ir autonomijos)", - sakė ji. Savo ruožtu, A.Abašidzė sakė televizijos žurnalistams po susitikimo, kad vyriausybė pradėjo dialogą su naująja Gruzijos valdžia.

"Malonu pažymėti, kad mes kalbėjomės tokioje aplinkoje, kai galėjome klausytis vienas kito", - pažymėjo Adžarijos lyderis.

N.Burdžanadzė trečiadienį atvyko į Adžariją aptarti problemų, kilusių tarp autonomijos vadovų ir naujosios Gruzijos vadovybės, atėjusios į valdžią, kai atsistatydino šalies prezidentas Eduardas Ševardnadzė.

Vienas svarbiausių susitikime buvo klausimas dėl pirmalaikių Gruzijos prezidento rinkimų, vyksiančių 2004 metų sausio 4 dieną, suregimo Adžarijos teritorijoje.

N.Burdžanadzė sakė, jog pasirengusi dar kartą susitikti su A.Abašidze, ir neatmetė galimybės, kad artimiausius metu Batumyje apsilankys valstybės ministras Žurabas Žvanija.

A.Abašidzė pareiškė, jog "nauja Gruzijos valdžia turi pradėti ne nuo pažadų, o įrodyti savo darbo teisumą". "Mes turime matyti jų pažadų rezultatus, kad galėtume su jais tęsti dialogą", - sakė jis.

Tuo tarpu tapęs labai populiarus per "aksominę revoliuciją" E.Ševardnadzę nuvertusios opozicijos kandidatas Michailas Saakašvilis trečiadienį vėl padarė griežtą pareiškimą dėl A.Abašidzės.

"Adžarija nėra Aslano Abašidzės nuosavybė... Jeigu Aslanas Abašidzė nori palikti Gruziją, jis gali sėstis į automobilį ir atvažiuoti iki sienos per penkias minutes. Bet Adžarijos su savimi jis negalės pasiimti", - sakė M.Saakašvilis "Nacionalinio judėjimo", kuriam jis vadovauja, suvažiavime Tbilisyje.

Jis pažymėjo, jos pasirengęs padaryti nuolaidų autonomijos lyderiui, "bet ne Gruzijos sąskaita".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.