aA
Baltarusijos Gardino rajone, sportinio lėktuvo "Wilga" iš Lietuvos kritimo vietoje, iš viso rasti keturių žmonių palaikai. Tai trečiadienį žurnalistams pranešė Gardino srities transporto prokuroras Viačeslavas Šetikas.
"Lėktuvu galėjo skristi ne trys, kaip manyta anksčiau, bet keturi keleiviai", - pareiškė pareigūnas. Jis patikslino, kad ketvirtojo žmogaus palaikus dar šių metų liepą maždaug už pusantro kilometro nuo lėktuvo aptiko grybautojas. Nustatyta, kad žuvusysis buvo 22-25 metų amžiaus vyras.

Anot V. Šetiko, lėktuvo avarijos vietos apžiūra jau baigta, ir dabar reikės šiek tiek laiko gautiems duomenims išanalizuoti. Transporto prokuroras taip pat pranešė, kad apie lėktuvo avarijos priežastis bus galima kalbėti po 2-3 mėnesių. Jis pridūrė, kad šiuo metu tragedijos aplinkybes tiria tik Baltarusijos pareigūnai.

Kaip jau skelbta, katastrofos ištiktą keturvietį sportinį lėktuvą lapkričio antrojoje pusėje Gardino rajono teritorijoje aptiko medžiotojai. Tada avarijos vietoje buvo rasti dviejų žmonių palaikai, šiek tiek vėliau - trečiojo. Pagal kritimo pėdsakus nustatyta, kad lėktuvas skrido iš vakarų į rytus. Sprendžiant iš palaikų, tragedija įvyko prieš 7-8 mėnesius. Baltarusijos pareigūnų nuomone, lėktuvą pilotavo Lietuvos pilietis.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.