aA
Vengrijos sostinėje Budapešte pistoletu ginkluotas vyras pradėjo šaudyti užkandinėje "McDonald's" ir vieną žmogų nušovė bei tris sužeidė.
Policija netrukus suėmė nusikaltėlį - 25 metų Zsoltą B.

Liudytojai pasakojo, kad vyras užėjo į užkandinę tuo metu, kai joje buvo kilęs ginčas tarp trijų klientų ir "McDonald's" darbuotojų.

Vyras užėjo į tualetą, netrukus grįžo ginkluotas pistoletu ir, netaręs nė žodžio, pradėjo šaudyti į klientus.

Išėjęs į gatvę, vyras dar šovė į 17 metų praeivį. Policija sulaikė nusikaltėlį keli kvartalai nuo užkandinės. Jis nesipriešino ir pareiškė pareigūnams: "Dėl manęs jums nekilo problemų".

Užkandinėje sužeistas 22 metų vyras mirė, o kiti du panašaus amžiaus klientai, sužeisti į galvą, vakar buvo kritinės būklės.

Praeivis, į kurį šauta gatvėje, sužeistas į pilvą. Jaunuoliui atlikta operacija, ir vakar jis taip pat buvo kritinės būklės.

Incidentas įvyko visą parą veikiančioje užkandinėje "McDonald's", kuri yra vienoje judriausių Budapešto gatvių.

Nusikaltėlis nepažinojo savo aukų ir, pasak policijos, neturėjo jokio motyvo.

Policijos atstovas spaudai Attila Samu pranešė, kad Zsoltas B. dirbo vieno Budapešto teatro vadybininku. Jį pažįstantys asmenys sakė, kad vyras dažnai pareikšdavo norįs nusižudyti.

Per policijos darbuotojų surengtą apklausą nusikaltėlis pareiškė: "Užkandinėje buvę žmonės turėjo mirti".

Tokie incidentai yra labai reti Vengrijoje, kur galioja griežti ginklų kontrolės įstatymai. "Pastarasis nusikaltimas priminė įvykius Amerikoje", - sakė Vengrijos policijos atstovas spaudai pulkininkas Laszlo Garamvoelgyi.

Niekuo nepaaiškinami nusikaltėlio veiksmai sukrėtė Vengrijos sostinę, kurioje gyvena 2 milijonai žmonių.

"Anksčiau Vengrijoje tokių nusikaltimų nebuvo", - teigė Budapešto policijos atstovas Endre Kormosas.

"Lietuvos rytas"