aA
Opozicinės Tėvynės sąjungos - konservatorių frakcijos Seime narė Rasa Juknevičienė prašo vidaus reikalų ministrą Virgilijų Bulovą išsklaidyti gandus dėl prezidentui Rolandui Paksui gresiančio pasikėsinimo. Apie neva gresiantį pasikėsinimą prieš valstybės vadovą, remdamasi prezidento patarėju Gintaru Šurkumi, pranešė žiniasklaida.
Rolandas Paksas
Rolandas Paksas
© ELTA
Parlamentarė prašo ministrą artimiausiu metu Seime atsakyti, ar yra duomenų apie galimą pasikėsinimą į prezidentą, ar dėl galimų grėsmių prezidentui yra kreipęsi Prezidentūros atstovai.

Pasak jos, pastaroji žinia visuomenėje paskatino netikrumo ir įtarumo atmosferą.

Jeigu tai tėra prezidento patarėjų ir viešųjų ryšių konsultantų triukas, parlamentarės nuomone, vis tiek turi būti užkirstas kelias tolesniam valstybės vadovo saugumo problemos eskalavimui.

Generalinė prokuratūra šiuo metu atlieka ikiteisminį tyrimą dėl grasinimų prezidentui. Tokie įtarimai yra pateikti dosniausiam R.Pakso rėmėjui Jurijui Borisovui, kuris slapta įrašytame pokalbyje telefonu grasina atsiimti savo pinigus ir vadina prezidentą "politiniu lavonu". J.Borisovas R.Pakso rinkimų kampanijai paaukojo 1,2 mln. litų.

Pastarosiomis dienomis žurnalistai taip pat pastebėjo, jog prezidentą lydėjęs apsaugos darbuotojas demonstratyviai nešėsi automatą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.