aA
Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pradėjo ikiteisminius tyrimus dėl vagysčių, kuriomis įtariami policijos pareigūnai.
Money
Money
Pasak dviejų nukentėjusiųjų, kurie kreipėsi į STT, antradienį jiems bestovint Kaune, Kovo 11-osios gatvėje esančioje autobusų stotelėje, prie jų priėjo du policijos pareigūnai ir paprašė pateikti pasus ar kitus asmenybę patvirtinančius dokumentus.

Vienas iš jaunuolių atsakė tokių dokumentų su savim nesinešiojąs. Tada policijos pareigūnas atliko jo asmens daiktų apžiūrą ir rado sulenkiamą buitinį peilį. Antrasis jaunuolis tvirtina pateikęs pasą, kuriame buvo 100 JAV dolerių.

Nukentėjusiųjų teigimu, policijos pareigūnai pasisavino peilį ir dalį pinigų, nes vietoj 100 JAV dolerių grąžino 150 litų.

Pasak STT pranešimo, pradėjus tyrimą nustatyta, kad minėti pareigūnai yra Kauno miesto vyriausiojo policijos komisariato Viešosios policijos Patrulinės rinktinės policininkas 31 metų Ričardas Pupinikas ir vyresnysis policininkas 29 metų Ramūnas Maniušis.

STT turimais duomenimis, nukentėjusiųjų teiginius patvirtina rasti daiktiniai įrodymai.

Ikiteisminį tyrimą atlieka STT Kauno skyriaus pareigūnai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.