aA
Prezidentas Rolandas Paksas ketvirtadienį kviečiasi pas save pokalbiui generalinį prokurorą Antaną Klimavičių bei Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiąjį prokurorą Algimantą Kliunką.
Klimavičius
Klimavičius
© ELTA
Prezidento patarėjas teisėtvarkos klausimais Visvaldas Račkauskas teigė, kad prezidentas domėsis, kaip sekasi tirti bylas dėl nuosavybės teisių atkūrimo į žemę, taip pat kontrabandos bylas, dėl kurių vasarą buvo atleisti keturi teisėjai.

A.Kliunkos vadovaujamo departamento prokuroras Mindaugas Dūda atlieka ikitesiminį tyrimą dėl grasinimų prezidentui, kuriame įtarimai pateikti dosniausiam R.Pakso prezidentinės rinkimų kampanijos finansuotojui rėmėjas Jurijui Borisovui.

Kitas Generalinės prokuratūros prokuroras Gintautas Plioplys tiria bylą dėl J.Borisovo vadovaujamos bendrovės "Avia Baltika" galimo vertimosi neteisėta ūkine, komercine, finansine veikla.

Lietuvos politikai yra raginę R.Paksą nesikviesti pas save teisėsaugos struktūrų vadovų, kol nebaigtas Prezidentūros skandalo tyrimas, kad tai nebūtų palaikyta spaudimu teisėsaugai.

Tai jau antrasis prezidento susitikimas su specialiųjų tarnybų atstovais šią savaitę. Antradienį Prezidentūroje lankėsi Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) direktoriaus pavaduotojas Žimantas Pacevičius. Penktadienį planuojamas prezidento susitikimas su Valstybės saugumo departamento vadovu Mečiu Laurinkumi.

Skandalą dėl nederamų prezidento ir jo aplinkos ryšių bei slaptos informacijos nutekėjimo iš Prezidentūros tyrusi speciali parlamentinė komisija konstatavo, jog R.Paksas yra pažeidžiamas, ir tai kelia pavojų nacionaliniam saugumui.

R.Paksui dabar gresia parlamentinė apkalta, jei nepaklus raginimui atsistatydinti. Tarp kitų, atsistatydinti prezidentui primygtinai siūlo valdančiosios daugumos lyderiai Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas ir premjeras Algirdas Brazauskas.

R.Paksas kartoja esąs nekaltas ir teigia neketinąs atsistatydinti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.