aA
Šiaurės Irako Mosulo mieste trečiadienį partizanams iš pravažiuojančio automobilio apšaudžius vienoje degalinėje budėjusius JAV karius, žuvo vienas amerikiečių kareivis ir kurdų pareigūnas, pranešė JAV armija.
Ginkluoti irakiečiai
Ginkluoti irakiečiai
© EPA-ELTA
Per šį incidentą buvo sužeistas dar vienas Jungtinių Valstijų karys.

"Vienas karys žuvo ir dar vienas buvo sužeistas. Sunkiai sužeistas kareivis mirė netrukus po to, kai buvo atvežtas į karo lauko ligoninę Mosule", - sakė kariuomenės atstovas.

"Užpuolikai privažiavo dviem automobiliais ir apšaudė degalinę bei Kurdistano patriotinės sąjungos (PUK) būstinę. Iš karto po to jie skubiai nuvažiavo", - sakė jis.

Mosule vietos kurdų lyderis patvirtino, kad vieną jų pareigūną nušovė automobiliu prie PUK būstinės privažiavę nežinomi užpuolikai. Būstinė įsikūrusi tiesiai priešais degalinę rytinėje Tigro upės pusėje.

35 metų liudininkas pasakojo, kad paimti sužeistų kareivių prie degalinės nusileido JAV sraigtasparnis.

"Per šį incidentą taip pat buvo sužeistas vienas irakietis, prekiaujantis tabaku. Užpuolikų kulka jam pataikė į koją", - sakė jis.

Nuo gegužės 1 dienos, kai prezidentas George`as W.Bushas (Džordžas V.Bušas) paskelbė apie pagrindinių mūšių Irake pabaigą, šioje šalyje nuo priešo veiksmų jau žuvo 195 amerikiečių kariai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.