aA
Nesėkmingai baigėsi dviejų Garliavos gyventojų bandymas 10 tūkst. litų papirkti Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės pasieniečius.
kyšis
kyšis
Kategoriškai atsisakę paimti siūlomus pinigus, sustabdytame mikroautobuse VSAT pareigūnai aptiko stambų kontrabandinių cigarečių krovinį, informavo VSAT atstovas.

Antradienį Pagėgių rinktinės Specialiosios paskirties būrio pasieniečiai Pagėgių savivaldybėje, kelyje Šereitlaukis - Vilkyškiai, apie 2 kilometrus nuo Nemuno patikrinimui sustabdė mikroautobusą. Pasieniečiams paprašius pateikti automobilio dokumentus, mikroautobusą vairavęs vyriškis arčiausiai buvusiam specialiosios paskirties būrio pareigūnui iškart pasiūlė 10 tūkstančių litų už tai, kad pasieniečiai netikrintų jo dokumentų ir automobilio krovinio.

Pareigūnui griežtai atsisakius paimti siūlomus pinigus, vairuotojui ir kartu su juo vykusiai moteriai buvo liepta išlipti iš mašinos ir atidaryti bagažinę. Paaiškėjo, kad mikroautobusu buvo gabenta 40 dėžių rusiškų cigarečių "Saint George" ir "Saint George Lights". Iš viso gabenta 20 tūkstančių pakelių rūkalų su rusiškomis banderolėmis.

Pasieniečiai nustatė, kad automobilį vairavo Garliavoje gyvenantis 44 metų vyras. Mikroautobusu taip pat vyko jo 36 metų žmona.

Asmens apžiūros metu pas sutuoktinius pareigūnai rado 10 290 litų ir 2900 JAV dolerių.

Automobilis, garliaviškių turėti pinigai ir rastasis kontrabandinių cigarečių krovinys saugomi Pagėgių rinktinėje.

VSAT Pagėgių rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Sutuoktiniai dviem paroms uždaryti į Šilutės rajono policijos komisariato areštinę. Jiems pareikšti įtarimai bandymu papirkti pareigūną.

Šiemet VSAT pareigūnai iš viso sulaikė beveik pusantro milijono pakelių į šalį bandytų įvežti kontrabandinių tabako gaminių. Daugiau kaip milijoną 100 tūkstančių pakelių kontrabandinių cigarečių sulaikė sieną su Rusija saugantys VSAT Pagėgių rinktinės pasieniečiai.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.