aA
Liberaldemokratai kartoja savo reikalavimą Seimo Pirmininkui Artūrui Paulauskui atsistatydinti ir toliau menkina Seimo laikinosios tyrimo komisijos išvadas.
Valentinas Mazuronis
Valentinas Mazuronis
© ELTA
"A. Paulausko nusikalstamas manipuliavimas informacija, siekiant atsisėsti į Prezidento kėdę, suskaldė Lietuvos visuomenę. Paulauskas turi nedelsiant atsistatydinti", - trečiadienį per spaudos konferenciją Seime pareiškė Liberalų demokratų partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis.

Prezidento skandalas, anot V. Mazuronio, tebedaro didelę žalą Lietuvai, jos valstybingumui ir šalies autoritetui pasaulyje. Jo nuomone, šiomis aplinkybėmis Seimo Pirmininkas A. Paulauskas "aiškiai jaučia negarbingą skandalo baigtį ir karštligiškai ieško atsitraukimo būdų".

Spaudos konferencijoje taip pat kalbėjęs Liberaldemokratų frakcijos Seime narys Dailis Barakauskas pasakojo, kad Liberaldemokratų partija iš nepriklausomų teisininkų nuolat gaunanti Seimo komisijos darbo ir išvadų vertinimus. Pasak Seimo nario, tų vertinimų esmė trejopa: esą komisijos išvados remiasi prielaidomis, o ne įrodymais; atseit jomis pažeista nekaltumo prezumpcija; komisijos nariai neva buvę šališki.

Liberaldemokratų lyderio V. Mazuronio teigimu, ši teisininkų pateikta medžiaga "bus paskelbta ten, kur reikia".

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.