aA
Konkursą dėl teisės tiekti Latvijos gynybos ministerijai du sraigtasparnius Mi-8 MTB-1 laimėjo Ulan Udės aviacijos remonto gamykla, pranešė šalies Gynybos ministerijos atstovas.
Mi-8 sraigtasparnis
Konkurso nugalėtoja "buvo išrinkta gamykla kaip vienintelė, kurios siūlymas atitinka nustatytus techninius reikalavimus ir yra pripažintas naudingiausiu".

Pagal sutartį, Gynybos ministerija pirks iš Ulan Udės gamyklos du sraigtasparnius: pagamintą 2001 metais už 2,77 mln. dolerių ir pagamintą 1991 metais (po vieno kapitalinio remonto) už 2,04 mln. dolerių. Gamykla taip pat gaus teisę techniškai aptarnauti abu sraigtasparnius ketverius metus už 162 tūkst. dolerių.

Gynybos ministerija buvo nusiuntusi kvietimus dalyvauti derybose septynioms įmonėms, gavo atsakymus iš penkių: Ulan Udės aviacijos remonto gamyklos, Sankt Peterburgo aviacijos remonto gamyklos, priklausančios Lietuvos prezidento dosniausiam rėmėjui Jurijui Borisovui, "Aviacijos grupės Loyd'9", bendrovės "Choppers" ir bendrovės "Aeropartner".

Kaip jau pranešta, dėl šio konkurso Latvijos žiniasklaidos priemonėse buvo kilęs gana didelis triukšmas. Jos priekaištavo premjerui Einarui Repšei kone protegavus Sankt Peterburgo aviacijos remonto gamyklą.

E.Repšė šiuos priekaištus paneigė.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.