aA
Klaipėdoje sulaikyta naminę degtinę dideliais kiekiais platinusi pora. Kaip pranešė Klaipėdos miesto vyriausiasis policijos komisariatas (VPK), 35-erių metų Irena Valavičienė ir jos 32-ejų metų draugas Evaldas Bugaris sulaikyti antradienį per pietus prie Taikos prospekte esančio daugiabučio.
Degtinė
Degtinė
© DELFI
Poros automobilyje "Mitsubishi Galant" policijos pareigūnai aptiko 62 litrus naminės degtinės. Pasak pareigūnų, svaigalai buvo supilstyti į skirtingos talpos plastmasinius butelius.

Klaipėdos miesto VPK Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyrius dėl neteisėto naminės degtinės platinimo dideliais kiekiais pradėjo ikiteisminį tyrimą.

50 ir daugiau litrų namų gamybos stiprių alkoholinių gėrimų laikęs ar platinęs asmuo gali būti baudžiamas bauda arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Įtariamieji po apklausos paleisti. Naminė degtinė perduota ištirti ekspertams.

Ekonominės policijos pareigūnų žiniomis, tauragiškis E.Bugaris ir Pagėgių gyventoja I.Valavičienė svaigalus į uostamiestį veždavo iš Pagėgių savivaldybės teritorijoje esančio Šilgalių kaimo ir platindavo juos viename Taikos prospekte esančiame bute.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.