aA
Maskvoje įsikūrusi antivirusines programas gaminanti bendrovė “Kaspersky Lab” įspėja internautus, kad plinta naujas virusas. Potenciali grėsmė kyla dėl destruktyvių bylų veiklos, kurios sužadinamos aplankius kai kuriuos tinklalapius.
Kompanijos atstovų teigimu, iki šiol nežinomas viruso tipas, galintis sklisti tinkle, atrastas keliuose asmeniniuose tinklalapiuose, prisiglaudusiuose populiariausiose interneto bendruomenėse.

Vartotojai į užkrėstus tinklalapius buvo patraukiami reklamomis, sklidusiomis pašnekesių kanalais.

Vadinamasis “Jer Worm” virusas bando persikopijuoti į vartotojo kompiuterį kai šis apsilanko tinklalapyje ir į kompiuterį perduodamas tinklalapio HTML kodas.

“Kaspersky” laboratorijų darbuotojai perspėja, kad jei internautai nepakeis naršymo įpročių, virusas gali būti toks pat pavojingas, kaip ir neseniai praūžęs “Love Bug” virusas.

Dažnas internautas ignoruoja naršyklės įspėjimą, kad į kompiuterį bandoma įrašyti kažkokią bylą, negalvodamas paspaudžia “Yes” mygtuką ir atsisiunčia “neprašytą svečią”.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.